buitenland

DNA NSU-terrorist ontdekt op kinderlijkresten

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Duitse onderzoekers hebben op de overblijfselen van een in 2001 verdwenen meisje DNA-materiaal gevonden van een van de leden van de terreurgroep NSU. Dat meldden diverse Duitse media donderdag.

Het gaat om DNA van Uwe Böhnhardt, een van de drie prominente leden van de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU). Die groep wordt verantwoordelijk gehouden voor onder andere tien racistische moorden. Böhnhardt pleegde waarschijnlijk zelfmoord na een mislukte overval samen met een ander lid. Het enige nog levende belangrijke lid van de NSU, Beate Zschpe, staat momenteel terecht.

Het DNA van Böhnhardt werd aangetroffen op overblijfselen van het meisje Peggy. Het negenjarige kind verdween in mei 2001 in de plaats Lichtenberg. Delen van haar skelet werden afgelopen zomer in de bossen bij de plaats ontdekt door een paddenstoelenverzamelaar.

Politiedeskundigen die de daden van de NSU onderzoeken, hebben met verbijstering gereageerd op de vondst. Ze wijzen er op dat in een uitgebrande caravan van de terreurgroep kinderspullen zijn gevonden waarvan de herkomst onduidelijk is. De deskundigen pleiten ervoor DNA van de NSU-leden te vergelijken met bewijsmateriaal van alle onopgeloste misdaden waarvan kinderen of buitenlanders het slachtoffer waren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.