buitenland

‘Brandstichting was aanval op democratie’

17 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

RALEIGH (ANP) – De aanval met een brandbom op een kantoor van de Republikeinse partij in de staat North Carolina was een aanval op de democratie. Dat heeft de Republikeinse gouverneur van de staat, Pat McCrory, gezegd.

,,De brandbomaanval op een lokaal politiek hoofdkantoor in Orange County is duidelijk een aanval op onze democratie”, tekende de Charlotte Observer op uit de mond van McCrory. ,,Er is in onze samenleving geen plaats voor geweld, en dat geldt dubbelop voor onze verkiezingen.”

Op een gebouw naast het Republikeinse kantoor werd na de aanval een hakenkruis aangetroffen met een dreigement. ,,Nazi Republikeinen, verlaat de stad of anders”, was met verf op het gebouw gekalkt.

Trump

De Republikeinse presidentskandidaat gaf – zonder daarvoor enig bewijs aan te dragen – aanhangers van zijn tegenstander Hillary Clinton de schuld van de aanval. ,,Beesten die Hillary Clinton en de Democraten vertegenwoordigen in North Carolina hebben net een brandbomaanval uitgevoerd op ons kantoor in Orange County, omdat we aan de winnende hand zijn”, schreef Trump op Twitter.

De Democratische partij heeft de aanval veroordeeld en ook Clinton sprak er schande van. ,,De aanval op het hoofdkantoor van de GOP in Orange County is gruwelijk en onacceptabel. Zeer dankbaar dat iedereen veilig is”, was te lezen op Clintons Twitter-account.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.