buitenland

Belgische pompoenenteler vestigt wereldrecord

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

LUDWIGSBURG (ANP) – Bij de Europese kampioenschappen pompoenen telen in het Duitse Ludwigsburg heeft een Belgische teler een wereldrecord gevestigd. Mathias Willemijns presenteerde zondag een pompoen die 1190 kilo woog.

Daarmee verbeterde de pompoenboer het wereldrecord met bijna 150 kilo. De organisator van het toernooi was in zijn nopjes met de winnaar. ,,Het is waanzinnig, ik ben positief verrast met deze pompoen.”

Op het EK namen achttien verschillende pompoentelers uit zeven verschillende landen deel. Willemijns verdient met zijn winst 1500 euro en nog eens 10.000 euro voor het wereldrecord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.