buitenland

Leider Mexicaans drugskartel opgepakt

13 september 2016

HERMOSILLO (ANP) – De vermoedelijke leider van het Mexicaanse drugskartel Beltrn Leyva is dinsdag door de politie opgepakt. Het gaat om Clara Beltrn Leyva, de vrouw van drugsbaas Hector die momenteel een celstraf van twee jaar uitzit. Het kartel zou achter de recentelijke golf van geweld in de Mexicaanse badplaats Acapulco zitten.

De politie arresteerde Leyva in de noordwestelijke stad Hermosillo. Ze stond op de lijst van meest gezochte personen in het Midden-Amerikaanse land. Beltrn Leyva is een fractie van het beruchte Sinaloa kartel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.