buitenland

Zaterdag nationale dag van rouw in Italië

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ASCOLI PICENO (ANP/DPA/RTR) – Slachtoffers van de aardbeving in Italië krijgen zaterdag een staatsbegrafenis in Ascoli Piceno. Hierbij zijn ook de Italiaanse president Sergio Mattarella en premier Matteo Renzi aanwezig. De te begraven doden komen uit het naburige Arquata. Alle slachtoffers van de ramp worden herdacht.

Ook is voor zaterdag een nationale dag van rouw afgekondigd. De vlaggen op openbare gebouwen gaan halfstok.

Vrijdag zijn de eerste slachtoffers in Rome en Pomezia begraven. In Amatrice, waar 218 slachtoffers woonden, is dinsdag een herdenkingsdienst. Ook daar zal premier Renzi bij zijn.

Bij de aardbeving kwamen zeker 278 mensen om het leven, maar dat aantal kan nog oplopen doordat het puin nog niet is geruimd. De reddingsoperatie gaat moeizaam door de vele naschokken, maar reddingswerkers houden hoop dat er overlevenden worden gevonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.