buitenland

Vrouw gedood door werpen betonblok op snelweg

21 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

KOPENHAGEN (ANP/DPA) – Een onbekende werper van een betonblok heeft op een Deense snelweg een vrouw gedood. Het van een brug gegooide stuk beton trof op de vroege zondagmorgen in het zuiden van Denemarken de auto van een buitenlandse familie, aldus de politie.

De vrouw kwam om het leven, haar man raakte zwaargewond, een kind liep alleen schrammen op. Over de herkomst van het gezin wilde de politie in Odense geen mededelingen doen, voordat de familie is ingelicht.

Het ongeluk gebeurde op de E20 tussen de knooppunten Blommenslyst en Vissenbjerg. De snelweg is de belangrijkste verbinding tussen Zweden en West-Denemarken of Duitsland.

De politie is een zoektocht begonnen naar de dader of daders. Die zouden meerdere zware stenen van de brug hebben gegooid. Maar niet alle stenen troffen de auto. De politie liet zondag beelden zien van twee betonblokken met een gewicht van respectievelijk 9,5 en 30 kilo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.