buitenland

Twaalf doden bij aanslag universiteit Kabul

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

KABUL (ANP) – Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn twaalf mensen om het leven gekomen. Dat maakte de politie donderdag bekend. Ook twee daders zijn gedood.

De omgekomen slachtoffers zijn zeven studenten, drie agenten en twee beveiligers. Daarnaast raakten 44 mensen gewond, van wie 35 studenten.

Woensdag drongen vermoedelijk twee schutters het complex van een universiteit binnen waar op dat moment meer dan zevenhonderd studenten aanwezig waren. De aanval werd voorafgegaan door een explosie, gevolgd door schoten. Na uren maakten speciale eenheden een einde aan de aanslag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.