buitenland

Taxichauffeur New York niet meer Engelstalig

21 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Taxichauffeurs in New York zijn niet langer verplicht om Engels te praten. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die vrijdag is ingegaan.

De wet is onderdeel van een breder pakket om de taxibranche in New York te reguleren. Naast het schrappen van de Engelse taal als verplichte taal komt met de nieuwe wet ook één licentie voor alle taxichauffeurs. De New Yorkse gemeenteraad beschrijft de veranderingen als nodig en stelde dat de taalverplichting een ,,grote drempel was voor beginnende taxichauffeurs.”

New York kent bijna 144.000 actieve chauffeurs. Meer dan negentig procent van die bestuurders is geboren buiten de Verenigde Staten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.