buitenland

‘Syrië-offensief keerpunt in strijd tegen IS’

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR) – De operatie om militanten van Islamitische Staat (IS) uit de noordelijke Syrische stad Jarablus te verdrijven, zal een keerpunt zijn in de strijd tegen de terreurgroep. Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu woensdag.

Op zijn Twitteraccount zei de bewindsman ook dat het offensief bij IS-bolwerk Jarablus de verdrijving van de terreurgroep uit de noordelijke Syrische regio Aleppo zal versnellen. ,,We hoeven niet te vechten tegen muggen, ons doel is om het moeras uit te roeien en bedreigingen tegen Turkije weg te nemen”, zei hij.

Turkse speciale troepen, tanks en gevechtsvliegtuigen lanceerden woensdag met hulp van de door de VS geleide coalitie, een eerste gecoördineerde actie in Syrië om IS uit het grensgebied te jagen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.