buitenland

Stakende mijnwerkers slaan onderminister dood

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

LA PAZ (ANP) – Stakende mijnwerkers in Bolivia hebben donderdag een onderminister doodgeslagen. Hij was door de stakers gevangengenomen nadat hij was gekomen om te praten over hun grieven. Een dag eerder waren twee mijnwerkers door de politie doodgeschoten.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Carlos Romero werd zijn onderminister Rodolf Ilanes (55) op ,,brute en laffe wijze vermoord”. Minister van Defensie Reyi Ferreira zei dat Ilanes was ,,doodgemarteld”. Een medewerker van Ilanes had weten te ontsnappen en werd opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad La Paz. Ferreira zei dat er rond de honderd mensen werden gearresteerd.

Ilanes was donderdag naar Panduro, 160 kilometer van La Paz, gegaan om met de stakers te praten. De in coöperatieven georganiseerde kompels voeren al weken actie tegen een nieuwe mijnbouwwet. Bij een van hun wegblokkades kwam het woensdag tot geweld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.