buitenland

Spaanse premier gaat weer een poging wagen

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

MADRID (ANP/RTR) – De Spaanse premier Mariano Rajoy gaat over de vorming van een regering onderhandelen met de liberale partij Ciudadanos. Dat was woensdag de uitkomst van topberaad van Rajoys conservatieve Partido Popular (PP).

,,Spanje heeft nu een regering nodig”, zei de Spaanse premier, die al sinds eind vorig jaar demissionair regeert, na het overleg. Verkiezingen leverden in december 2015 een zodanig verdeeld parlement op, dat het niet lukte om een regering te vormen. In juni gingen de Spaanse kiezers opnieuw naar de stembus. De PP bleef de grootste partij, maar heeft bij lange na niet genoeg zetels om alleen te regeren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.