buitenland

Singapore zucht onder rook uit Indonesië

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

SINGAPORE (ANP) – De luchtverontreiniging in Singapore is vrijdag naar ,,ongezonde” niveaus gestegen door de scherpe rook die van bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra naar de stadstaat drijft. Dat liet het nationale milieuagentschap NEA vrijdag weten.

Elk droog seizoen teisteren bosbranden Indonesië die land vrij moeten maken voor palmolie- pulp- en papierplantages. De branden veroorzaken rookoverlast in een groot deel van de regio en vergroot de bezorgdheid over de volksgezondheid. Ook is er hinder voor het toerisme en luchtvaartmaatschappijen.

Indonesië belooft herhaaldelijk de branden te stoppen, maar elk jaar keren ze terug. Dit jaar heeft Indonesië al 454 mensen gearresteerd in verband met de brandstichtingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.