buitenland

Rusland heft ban op charters naar Turkije op

28 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – Rusland heeft het verbod op chartervluchten naar Turkije opgeheven, deelde de regering in Moskou zondag mee. Het verbod werd in november ingesteld nadat Turkije een Russische straaljager had neergehaald die tijdens een aanval op rebellen in Syrië het Turkse luchtruim schond.

Turkije was bij Russische burgers een populaire vakantiebestemming. Ankara bood in juni verontschuldigingen aan voor het vliegtuigincident.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.