buitenland

Politie Venezuela vernietigt duizenden wapens

18 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

CARACAS (ANP) – De Venezolaanse politie heeft demonstratief bijna tweeduizend vuurwapens vernietigd op een plein in Caracas. Agenten gebruikten onder meer boren en zagen om de geweren en pistolen onschadelijk te maken.

De actie is volgens minister Nestor Reverol (Binnenlandse Zaken) de aftrap van een nieuwe poging om zijn landgenoten te ontwapenen. Venezolanen kunnen hun vuurwapens vrijwillig inruilen voor elektronica. ,,We gaan ontwapening en vrede brengen”, beloofde de bewindsman.

Reverol maakte verder bekend dat zijn land lasertechnologie op de kop heeft getikt waarmee munitie kan worden gemarkeerd. Volgens experts kopen criminelen hun wapens vaak van corrupte politiemedewerkers. In andere gevallen worden de wapens gestolen van de autoriteiten.

Het Zuid-Amerikaanse land wordt geplaagd door geweld. Bendes die arme buurten onveilig maken, weten steeds zwaardere wapens te bemachtigen. Door de zware economische crisis in het land heeft de politie minder middelen beschikbaar om in te grijpen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.