buitenland

PKK claimt aanslag Elazig

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ELAZIG (ANP) – De Koerdische PKK heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag in de Turkse stad Elazig. De autobom ontplofte voor een politiebureau. Drie politieagenten werden donderdag gedood en 217 mensen raakten gewond, onder wie 85 agenten.

De aanslag gebeurde enkele uren nadat elders in de regio ook al drie doden waren gevallen door een soortgelijke aanval. De Turkse minister van Defensie wees direct al naar de PKK.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.