buitenland

Nog eens 15.000 mails Clinton openbaar

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton moet nog eens bijna 15.000 e-mails openbaar maken, die ze vanaf een privéserver heeft verstuurd. Dat heeft de rechtbank bepaald.

De rechter volgt hiermee de Freedom of Information Act, die stelt dat dergelijke documenten publiek beschikbaar moeten worden gemaakt. De e-mails mogen eerst door het ministerie gescreend worden op de aanwezigheid van gevoelige informatie. Dit proces is in oktober afgerond, kort voor de verkiezingen.

Clinton gaf eerder aan dat ze de privéserver had gebruikt omdat dat makkelijker was en dat er geen vertrouwelijke informatie was verstuurd. De server stond in haar huis in Chappaqua in de staat New York. Het sturen van geheime overheidsinformatie via privé-e-mail is verboden in de VS. De mails zouden in 2009 verstuurd zijn, toen Clinton net aangesteld was als minister van Buitenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.