buitenland

Nieuwe brug over Bosporus geopend

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – In de Turkse stad Istanbul is vrijdag een nieuwe brug geopend die over de Bosporus leidt. Net als de andere twee bruggen over de zeestraat verbindt de Yavuz Sultan Selim-brug Azië en Europa. Er is drie jaar aan de brug gebouwd.

Op de andere twee bruggen over de Bosporus staan veel files, die door de opening van brug moeten afnemen. De vierbaansbrug is 2100 meter lang en bijna zestig meter breed. Ook zijn twee treinsporen aangelegd. De Turkse president Tayyip Erdogan was bij de opening aanwezig.

De nieuwe brug maakt deel uit van een omvangrijk infrastructuurproject ter waarde van meer dan 170 miljard euro, dat drie jaar geleden werd aangekondigd door Erdogan. Ook een enorm nieuw vliegveld in Istanbul en de aanleg van een groot kanaal maken deel uit van de bouwplannen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.