buitenland

Naschokken in aardbevingsgebied Italië

24 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP) – De grond in Midden-Italië blijft trillen. Na de dodelijke aardbeving van woensdagnacht zijn er al ongeveer vijftig naschokken geweest. Sommigen daarvan waren behoorlijk zwaar. Dat blijkt uit gegevens van de Europese aardbevingsdienst EMSC.

De aardbeving zelf had een kracht van 6,2. Die gebeurde om 3.36 uur. Het epicentrum lag ongeveer 100 kilometer ten noorden van Rome. Een uur later waren er kort na elkaar schokken van 5,5 en 5,1. De meeste schokken zaten boven een kracht van 3. Mensen voelen zulke schokken en ze kunnen gebouwen beschadigen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.