buitenland

Myanmar beschermt tempels na beving

25 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

YANGON (ANP) – De autoriteiten in Myanmar hebben donderdag militairen en politiemensen gestuurd naar de circa 187 tempels en pagodes in het land die beschadigd zijn door de aardbeving van woensdag. Bij die beving, met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter, kwamen drie mensen om het leven.

Het Rode Kruis bestempelt de persoonlijke gevolgen van het natuurgeweld als beperkt, maar de schade aan de boeddhistische tempels en pagodes is volgens de autoriteiten groot. Die behoren tot de voornaamste bezienswaardigheden van het Aziatische land. Politiemensen en militairen moeten de beschadigde gebouwen beschermen en indien mogelijk herstellen.

De getroffen gebouwen staan voornamelijk in de buurt van Bagan, ook wel Pagan genoemd, dichtbij het epicentrum van de aardschok. Ooit was dat de hoofdstad van een gelijknamig koninkrijk. Sinds de negende eeuw zijn er vele duizenden religieuze gebouwen neergezet. Hoewel Bagan vaker door aardbevingen is getroffen, zijn daarvan tussen de 2000 en 3000 tempels en pagodes overgebleven. De tempels in Bagan worden vaak vergeleken met die in het Cambodjaanse Angkor Wat en de Borobudur in Indonesië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.