buitenland

Italië rouwt en begraaft aardbevingsdoden

27 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ASCOLI PICENO (ANP) – Het openbare leven in Italië is zaterdag tot stilstand gekomen ter nagedachtenis aan de bijna driehonderd doden die door de aardbeving van woensdagochtend zijn gevallen. Tal van politici en bestuurders hebben zich in Ascoli Piceno verzameld voor een staatsbegrafenis voor 35 slachtoffers.

Van de 35 doodskisten in de sportzaal in het Italiaanse stadje, dat niet ver van de zwaar getroffen dorpen Amatrice en Accumoli ligt, waren er twee klein en witgelakt. Daarin lagen de stoffelijke resten van twee van de 21 kinderen die door de aardbeving zijn omgekomen.

Amatrice heeft met 230 doden de meeste slachtoffers te betreuren. Onder hen waren ook enkele toeristen, maar geen enkele Nederlander.

President Sergio Mattarella bezocht zaterdagochtend het rampdorp Amatrice voordat hij naar de uitvaartmis in Ascoli Piceno ging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.