buitenland

Hongarije bouwt tweede hek tegen migranten

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

BOEDAPEST (ANP) – Hongarije gaat een tweede hek bouwen bij de zuidelijke grens met Servië ommigranten buiten te houden. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag voor de publieke radio.

Orban zei dat het nieuwe grenshek naast de al bestaande barrière komt te staan. Het moet de verdediging versterken om potentieel honderdduizenden vluchtelingen tegen te houden als het migrantenbeleid van Turkije verandert.

Het al bestaande hek van prikkeldraad langs de zuidelijke grens van Hongarije met Servië en Kroatië, heeft de toestroom van migranten vorig jaar via de Balkan-route sterk verminderd. Maar nog steeds komt een gestaag aantal migranten aan bij de Hongaarse grens met Servië.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.