buitenland

Filipijnse president ontslaat stafleden

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DAVAO CITY (ANP) – De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft weer voor opschudding gezorgd. In een persconferentie in Davao City verklaarde hij dat alle door eerdere presidenten aangestelde medewerkers een andere baan mogen zoeken.

,,Jullie positie is vanaf vandaag vacant”, tekende Filipijnse media op uit de presidentiële toespraak. Duterte heeft z’n afkeer geuit over informatie dat er nog steeds wijdverbreide corruptie is in de overheidsinstanties. Duterte wil nu schoon schip maken.

De Filipijnse president was zondag nog in het nieuws toen hij dreigde de Verenigde Naties te verlaten en een eigen organisatie te beginnen. De VN hadden opgeroepen een einde te maken aan de golf van dodelijk geweld tegen vermeende drugscriminelen in het Zuidoost-Aziatische land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.