buitenland

Duitser opgepakt voor voorbereiden aanslag

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

EISENHTTENSTADT (ANP/DPA) – Speciale politie-eenheden hebben woensdag in het oosten van Duitsland een 27-jarige man opgepakt die plannen had voor een aanslag. De politie in de deelstaat Brandenburg liet weten dat in de woning van de man explosieven zijn gevonden.

De man bereidde volgens bronnen van persbureau DPA een aanslag voor op een lokaal stadsfeest dat eind deze maand wordt gehouden in Eisenhüttenstadt, dicht bij de grens met Polen. Daar heeft de politie vooralsnog niets over gezegd.

Over de verdachte heeft de politie verder slechts laten weten dat het om een Duits staatsburger gaat. Volgens bronnen van DPA heeft hij een ,,salafistische achtergrond”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.