buitenland

Dolfijnactivisten opgepakt na sprong in bassin

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DUISBURG (ANP) – Dierenactivisten uit Nederland en Spanje hebben een dolfijnenshow in Duisburg verstoord. Vijf actievoerders zijn aangehouden, meldt de lokale krant Rheinische Post. Hun wordt huisvredebreuk ten laste gelegd.

Leden van de groep, die zich op Facebook de Vegan Strike Group noemt, sprongen zondagmiddag tijdens de show in het bassin met de dolfijnen. De drie vrouwen en twee mannen wilden de toeschouwers zo opmerkzaam maken op het leed dat de dieren in de Duisburger Zoo zou worden aangedaan. Volgens de directie van de dierentuin hebben de dieren het er goed en zijn het juist de actievoerders die hen in gevaar hebben gebracht.

De Vegan Strike Group beweert afgelopen maanden ook dolfijnenshows op Gran Canaria, in Madrid, in Valencia en in Brugge te hebben verstoord.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.