buitenland

Dodental aanslag Somalië stijgt tot tien

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

MOGADISHU (ANP) – Het aantal doden als gevolg van een aanslag donderdagavond op een restaurant aan het strand in de Somalische hoofdstad Mogadishu is gestegen tot tien, aldus de politie.

De slachtoffers zijn zes burgers, twee leden van veiligheidstroepen en twee aanvallers. De daders brachten eerst een autobom tot ontploffing, daarna brak een vuurgevecht uit met de politie. Die duurde tot zeker drie uur in de nacht.

Al-Shabaab, een terreurbeweging die banden heeft met al-Qaeda, heeft de aanval opgeëist.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.