buitenland

Doden bij explosie Turks politiebureau

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

CIZRE (ANP/RTR) – Bij een aanslag met een autobom op een politiebureau in de stad Cizre in het zuidoosten van Turkije zijn vrijdagochtend negen mensen om het leven gekomen, melden ziekenhuismedewerkers. Meer dan zestig mensen raakten gewond.

Cizre ligt in de provincie Sirnak, die aan zowel Syrië als Irak grenst en een overwegend Koerdische bevolking heeft.

Het staatspersbureau Anadolu schreef de aanslag toe aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die in Turkije, de Europese Unie en de Verenigde Staten te boek staat als een terroristische organisatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.