buitenland

Bomaanslag op trouwzaal in Gaziantep

20 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – Bij een bomaanslag op een trouwerij in de Turkse stad Gaziantep zijn acht mensen omgekomen en tientallen gewond geraakt.

De aanslag gebeurde zaterdag net voor 23.00 uur. Een luide explosie was te horen bij een trouwzaal in de wijk Akdere, waar een huwelijksceremonie gaande was. Het was niet duidelijk hoeveel mensen daarbij aanwezig waren. De autoriteiten spreken van acht doden en zestig gewonden.

De gouverneur van Gaziantep spreekt van een ,,terreuraanslag”. Vicepremier van Turkije Mehmet Simsek zei tegen Turkse media dat het om een zelfmoordaanslag gaat. De aanslag is nog niet opgeëist.

In juli kwamen bij drie zelfmoordaanslagen op het vliegveld van Istanbul 44 mensen om het leven. Het was de dodelijkste aanslag in een reeks van aanslagen in Turkije dit jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.