Zwitserse luchtmacht checkt El Al-vliegtuig

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

SCHAFFHAUSEN (ANP) – Twee straaljagers van de Zwitserse luchtmacht zijn dinsdag opgestegen om poolshoogte te nemen bij een Israëlisch passagiersvliegtuig na een bommelding. Dat heeft het Zwitserse persbureau SDA gemeld.

De toestellen vingen het toestel van El Al bij Schaffhausen aan de grens met Duitsland op en vlogen een tijdje mee door het Zwitserse luchtruim. De Boeing 747 was onderweg van New York naar Tel Aviv. .

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten een anonieme melding was binnengekomen dat er een bom zou zijn verstopt in de pantry. Bij een controle werd niets gevonden en daarop werd besloten de vlucht volgens plan voort te zetten.

In zulke gevallen is het volgens de Zwitserse luchtverkeersleiding Skyguide gebruikelijk dat militaire toestellen opstijgen om zichtcontact met de bemanning van het betreffende vliegtuig te maken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.