buitenland

Weer ontploffingen bij Turks parlement

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – Bij het gebouw van het Turkse parlement in Ankara zijn vrijdagnacht opnieuw twee explosies gehoord. De ontploffingen vonden plaats nadat de Turkse regering liet weten dat de ,,situatie grotendeels onder controle” was. Leden van het Turkse parlement houden zich schuil in het parlementsgebouw, meldde een van de volksvertegenwoordigers per telefoon.

De zender NTV meldde dat door troepen trouw aan de regering dertien soldaten zijn aangehouden die namens de coupplegers het presidentieel paleis in Ankara wilden bestormen.

Op het Taksimplein In het centrum van Istanbul zouden dertig soldaten die de coup steunden zich hebben overgegeven aan de politie. Dat gebeurde nadat vliegtuigen van de Turkse luchtmacht laag over het plein waren gevlogen en de geluidsbarrière doorbraken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.