Weer kandidaat-leider Tories afgevallen

05 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – De race om het leiderschap van de Britse Conservatieven telt nog maar drie deelnemers. Stephen Crabb, minister van Werkgelegenheid en Pensioenen, trok zich dinsdagavond terug. Hij sprak onmiddellijk zijn steun uit voor de grootste kanshebber, zijn collega van Binnenlandse Zaken Theresa May.

Crabb trok zijn conclusies uit de eerste stemronde van de Conservatieve Lagerhuisfractie, Hij haalde dinsdagmiddag maar 34 stemmen. May won royaal met 165 stemmen. De minister van Klimaat en Energie, Andrea Leadsom, wist 66 stemmen te vergaren. Justitieminister Michael Gove was derde met 48 stemmen.

De tweede stemronde in de strijd om de opvolging van scheidend premier David Cameron is donderdag. Dan valt opnieuw een kandidaat af, waarna de partijleden mogen kiezen uit de resterende twee aspirant-leiders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.