buitenland

VS: samen met Rusland stappen zetten in Syrië

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP/RTR) – Er kan alleen een einde komen aan de oorlog in Syrië als er concrete stappen op de korte termijn worden gezet. Pas dan lonen de diplomatieke inspanningen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, gezegd in een gesprek met de Russische president Poetin.

Kerry en Poetin bespraken donderdag (lokale tijd) de noodzaak om blijvende druk te zetten op aanhangers van Islamitische Staat en strijders van het aan al-Qaeda gelieerde Nusra-Front.

Kerry arriveerde donderdagavond in Moskou met het Amerikaanse plan om samen met Rusland een militair pact te beginnen tegen de twee militante organisaties.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.