buitenland

VS geven geheime stukken 9/11 vrij

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De regering van de VS heeft vrijdag 28 geheime pagina’s vrijgegeven over het onderzoek naar mogelijke bemoeienis van Saudi-Arabië bij de aanslagen van 11 september 2011. Het Witte Huis liet weten dat de informatie geen bewijs levert van betrokkenheid van dat land.

,,Het zal bevestigen wat we al voor een lange tijd zeggen”, aldus de woordvoerder van het Witte Huis. De ambassadeur van Saudi-Arabië in de VS verwelkomde het vrijgeven van de stukken. Hij zei te hopen dat de verdenking tegen zijn land ,,voor eens en voor altijd” zal verdwijnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.