VS en coalitiepartners bijeen voor aanpak IS

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De VS hebben 34 landen die deel uitmaken van de coalitie die strijdt tegen Islamitische Staat (IS) uitgenodigd om de militaire campagne tegen IS te bespreken. Ook de NAVO is uitgenodigd voor de vergadering, die zal plaatsvinden op 20 juli. Dat meldt het Pentagon.

De Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter zal met collega’s uit andere landen de aanpak van IS verder uitwerken. Het is de tweede keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt gehouden. Die vindt plaats op de luchtmachtbasis Joint Base Andrews, aan de zuidoostelijke rand van de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.