Vrouw scheidt van man door gebrek aan toilet

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BAGAHA (ANP) – Een onlangs getrouwde Indiase vrouw is van haar man gescheiden met als reden dat zijn familie geen toilet kon bouwen in het huis van het verse echtpaar. Dat schrijft de krant The Times of India.

De 21-jarige Archana Gautam, afkomstig uit het dorp Dahawa in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, was op 20 mei met haar partner Bablu Ram getrouwd. Diens familie beloofde de ouders van Gautam een toilet te bouwen voordat de twee in het huwelijksbootje zouden stappen. Ram, die als dagloner werkt, en zijn moeder konden het geld voor een moderne sanitaire voorziening echter niet opbrengen.

Na het horen van beide partijen besloot de dorpsraad in het voordeel van de echtgenote. Een dorpsgenoot meldde dat spanningen over hun verschillende opleidingsniveaus ook een rol speelden: ,,De vrouw is afgestudeerd terwijl haar echtgenoot niet studeert.’’

Gautam keerde donderdag terug naar haar ouders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.