buitenland

Vrouw aanslagpleger Nice verhuisd na dreiging

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP) – De vrouw van de man die donderdag met een vrachtauto op een menigte in Nice inreed, is na te zijn bedreigd uit haar woning weggevlucht. Donderdag zaaide haar van tafel en bed gescheiden man Mohamed Lahouaiej Bouhlel dood en verderf met een vrachtauto en veroorzaakte de dood van zeker 84 mensen. Negentien gewonden verkeren nog steeds in levensgevaar.

De echtgenote, die al maanden niet meer met de dader samenleefde en in een scheiding lag, is zo ernstig bedreigd door andere bewoners in haar appartementengebouw in Nice dat ze discreet is vertrokken. Dat zei haar advocaat dinsdag volgens de nieuwssite BFM-tv.

Het is volgens hem een gebroken vrouw met drie kleine kinderen in de leeftijd van tien maanden tot vijf jaar. Ze werd eerder thuis mishandeld door Lahouaiej Bouhlel. Ze heeft volgens de raadsman niets te maken met de misdaad van haar man. Ze werd zondagavond na verhoor vrijgelaten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.