Vooral exen klikken bij de Belgische fiscus

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Ruim 1500 Belgen hebben de eerste zes maanden van het jaar een collega, buur of kennis verklikt bij de belastingdienst. De verklikkers zijn vaak ex-werknemers en ex-echtgenoten die een persoonlijk rekening te vereffenen hebben.

Het federale ministerie van Financiën kreeg 1542 spontane meldingen. Over heel 2015 verlinkten 2757 mensen iemand bij de fiscus.

Vaak kan er echter niets worden gedaan met de tips. ,,Mensen zeggen dan bijvoorbeeld alleen dat er bij een bedrijf in het zwart gewerkt wordt of dat iemand met een dure auto rijdt. Daar kunnen we niets mee”, zegt een woordvoerder van Financiën tegen VTM Nieuws. Ook blijken de meeste aangiftes dik in orde als ze na een melding worden gecontroleerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.