buitenland

Vliegtuig Britse minister maakt noodlanding

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Het vliegtuig waarmee de kersverse Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zondag naar Brussel vloog, heeft een noodlanding moeten maken. Het toestel landde in de buurt van Londen, laat een woordvoerder van de minister weten.

Volgens de krant The Guardian was er een probleem met het hydraulisch systeem van de jet en werd de brandweer opgeroepen naar de luchthaven van Luton. Met enige vertraging kon Johnson zijn reis naar Brussel, waar hij zijn Europese collega’s gaat ontmoeten, voortzetten.

Boris Johnson is de voormalige burgemeester van Londen en tevens brexit-pleitbezorger. Hij was in de race om oud-premier Cameron op te volgen, maar haakte af.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.