Veel minder asielzoekers naar Duitsland

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/RTR) – Veel minder asielzoekers zijn in de eerste zes maanden van 2016 in Duitsland aangekomen, onder meer vanwege strengere regels en de sluiting van grenzen in andere Europese landen. Dat heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag bekendgemaakt.

In de maand juni registreerden zich nog 16.000 mensen als asielzoeker, tegenover 92.000 in januari. In totaal meldden zich van januari tot en met juni ruim 222.000 mensen zich als asielzoeker in Duitsland. Toch is de migratiecrisis verre van voorbij, denkt minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere. ,,Ik zou er niet op durven wedden dat dit de komende maanden zo blijft”, zei de bewindsman.

Duitsland ving vorig jaar meer dan een miljoen migranten op. Het ging daarbij vooral om vluchtelingen uit conflictgebieden zoals Syrië, Irak en Afghanistan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.