Uitzinnige Portugezen vieren EK-overwinning

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LISSABON (ANP) – Portugezen reageerden zondag uitzinnig op de eerste EK-zege van hun land. In hoofdstad Lissabon gingen duizenden mensen de straat op om de overwinning op Frankrijk te vieren.

Voetballiefhebbers scandeerden ,,Portugal, Portugal, Portugal” en hulden zich in hun nationale vlag. Automobilisten lieten hun vreugde blijken door claxonnerend rond te rijden. Ook ging vuurwerk de lucht in.

,,Het is krankzinnig”, jubelde een 17-jarige fan op de Praca do Comercio in Lissabon. De wedstrijd was op het grote plein te volgen op enorme schermen. ,,Ik heb nog nooit zo iets fantastisch gezien”, juichte een andere voetbalsupporter.

Ook de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa bleek de wedstrijd te hebben gekeken. Hij zei tegen televisiezender RTP altijd vertrouwen te hebben gehad in de goede afloop. ,,Dit was Portugal op zijn best”, glunderde de president.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.