Tyfoon laat spoor van vernieling na in China

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PEKING (ANP/RTR) – De tyfoon Nepartak die het afgelopen weekeinde over China trok, heeft vooral materiële schade veroorzaakt. Negen mensen vonden de dood door het natuurgeweld, achttien anderen worden vermist.

De slachtoffers vielen allen in de zuidoostelijke provincie Fujian, waar de storm aan land kwam. De totale economische schade loopt omgerekend in de miljoenen euro’s. 16.000 hectare landbouwgrond en bijna duizend huizen werden vernield, zo schatten de autoriteiten. De storm kwam van Taiwan, waar vrijdag enkele doden vielen en meer dan driehonderd mensen gewond raakten. Ook daar was de materiële schade groot.

China kampt tevens met overvloedige moessonregens, waardoor onder andere de rivier de Yangtze buiten haar oevers is getreden. Daarom zijn duizenden mensen geëvacueerd. Ze vinden hun huizen in het stroomgebied van China’s langste rivier dikwijls vernietigd terug.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.