Twee doden na neerhalen helikopter in Syrië

09 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PALMYRA (ANP) – In Syrië is vrijdag een legerhelikopter neergehaald door militanten. De twee Russische piloten zijn overleden, aldus het Russische ministerie van Defensie. Het incident vond plaats bij Palmyra, een stad in het midden van Syrië. Islamitische Staat (IS) publiceerde zaterdag een video met beelden van de neerstortende helikopter.

De Russische piloten waren betrokken bij de aanval op een aantal IS-strijders bij Homs. Ze kregen een hulpverzoek van de Syrische strijdkrachten. Nadat de munitie van de Russen opraakte en ze wilden omkeren, sloegen de IS-strijders toe.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.