Twee doden door schietpartij in rechtbank VS

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ST. JOSEPH (ANP) – Een schietpartij in de rechtbank van Berrien County in St. Joseph heeft maandag twee gerechtsdienaars het leven gekost. Dat heeft sheriff Paul Bailey van het district in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Michigan bekendgemaakt. Een van zijn assistenten raakte gewond. De vermoedelijke dader, wiens motieven onduidelijk zijn, is ook gedood.

Bailey zei dat er rond half drie opschudding ontstond op de derde verdieping van het gebouw. ,,Iemand schoot op twee rechtbankmedewerkers, die beiden zijn overleden, en op een deputy sheriff. Hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care. De verdachte is neergeschoten en heeft het niet overleefd”, aldus de politiecommandant. Hij noemde de dood van zijn twee vrienden ,,verschrikkelijk”.

Er raakten ook nog anderen gewond door de rondvliegende kogels. Zijn verkeren niet in levensgevaar. Hoe de schutter binnen de muren aan een wapen kwam is onduidelijk. De suggestie is gewekt dat hij een bewaker heeft overmeesterd. Het gebied rond de rechtbank werd afgegrendeld. In panden in de buurt mochten mensen naar binnen noch naar buiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.