buitenland

Turkse leger stelt avondklok in

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Het Turkse leger heeft een avondklok ingesteld voor het hele land. Dat werd aangekondigd in een verklaring die onder dwang van het leger door een omroeper van staatstelevisie TRT werd voorgelezen.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad” wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.