buitenland

Turkse academici mogen land niet uit

20 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR) – De Turkse Hoge Raad voor Onderwijs heeft alle academici tot nader order verboden het land te verlaten. Dat heeft de staatszender TRT woensdag bekendgemaakt als uitvloeisel van de mislukte militaire staatsgreep van vrijdag. Die heeft geleid tot een grootschalige zuivering binnen alle overheidsinstellingen.

Dit nieuwste bericht, dat geen verdere details bevatte, kwam een dag nadat dezelfde commissie 1577 decanen van alle universiteiten in Turkije ontslag had aangezegd. Het ministerie van Onderwijs deed er nog een schepje bovenop door de licentie van 21.000 leraren van particuliere scholen in te trekken.

De regering-Erdogan houdt de in Amerika wonende geestelijke Fethullah Gülen verantwoordelijk voor de coup en pakt nu al diens vermeende aanhangers aan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.