buitenland

Turks parlement akoord met noodtoestand

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – Het Turkse parlement is donderdag formeel akkoord gegaan met de noodtoestand zoals president Recep Tayyip Erdogan die woensdag uitriep. Van de 550 afgevaardigden toonde een ruime meerderheid van 346 parlementsleden zich voor de noodtoestand.

Ook oppositieleden schaarden zich achter Erdogan. Diens AK-partij heeft 317 zetels in het parlement.

Erdogan riep woensdag na een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad voor drie maanden de noodtoestand uit. Hij deed dat naar aanleiding van de couppoging door militairen eind vorige week. Hij zei onder meer dat hij zal functioneren als president én als opperbevelhebber van het leger om op die manier ,,het virus” uit de militaire rangen te verwijderen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.