buitenland

Turkije pakt al meer dan 10.000 mensen op

22 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – De Turkse autoriteiten hebben na de couppoging vorige week al ruim 10.000 mensen opgepakt. De politie is permanent bezig met het oppakken van mensen.

Het staatspersbureau Anadolu meldde vrijdag dat 4060 mensen van de opgepakte personen officieel in voorlopige hechtenis zijn genomen. De aanhoudingen, alsmede de schorsingen en ontslagen bij overheidsinstanties en in het particulier onderwijs hebben internationaal al tot oproepen tot matiging geleid. De regering van president Erdogan voegde echter woensdag nog de afkondiging van de noodtoestand gedurende drie maanden aan de reeks maatregelen toe.

De meeste aangehouden personen zijn militairen, 7423 in getal. Verder werden 287 politiemensen, 2014 rechters en openbaar aanklagers en 686 burgers opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.