buitenland

Turkije nog op zoek naar aantal coupplegers

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR) – De Turkse veiligheidsdiensten zijn in verschillende steden nog op zoek naar een aantal bij de mislukte coup betrokken militairen en hun wapens. Maar er is geen gevaar voor een hernieuwde poging om de macht te grijpen, zei een veiligheidsfunctionaris maandag.

Sommige hoge officieren die aan de poging tot staatsgreep hadden meegedaan, zijn naar het buitenland gevlucht, zei hij. Het Turkse militaire commando is in de organisatie een ,,zware slag toegebracht” door de couppoging, maar functioneert nog steeds in samenwerking met de inlichtingendienst, de politie en de overheid”, voegde de functionaris toe.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.