buitenland

Turkije: ex-chef luchtmacht zat achter coup

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – Het voormalige hoofd van de Turkse luchtmacht, Akin ztürk, zat achter de mislukte staatsgreep van vorige week. Dat heeft ztürk volgens de Turkse regering bekend. De bekentenis werd maandag gemeld door staatspersbureau Anadolu. Het bericht wordt tegengesproken door Haberturk, een private Turkse zender.

Volgens Haberturk heeft ztürk helemaal geen bekentenis afgelegd. De voormalige luchtmachtbaas zou juist tegen aanklagers hebben gezegd dat hij de coup wilde voorkomen.

Bij de couppoging afgelopen weekend vielen meer dan driehonderd doden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.