Trump noemt namen vicepresidenten

13 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft drie namen van mogelijke vicepresidenten genoemd. Het gaat om de gouverneurs Mike Pence (Indiana) en Chris Christie (New Jersey) en Newt Gingrich, de vroegere voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Trump liet hun namen vallen in een gesprek met The Wall Street Journal, waarover de krant woensdag bericht. Daarin zegt hij een ,,doorgewinterde” vicepresident te willen. Maar hij zoekt ook iemand die aanvallen op zijn persoon kan afslaan. ,,Ik word van alle kanten aangevallen”, aldus de zakenman.

Trump is op dit moment de enige kandidaat om voor de Republikeinen mee te doen aan de presidentsverkiezingen in november. Binnen zijn partij is er echter veel weerstand en het is niet uitgesloten dat pogingen worden ondernomen om hem te wippen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.