Tientallen doden door aardverschuiving China

08 juli 2016Leestijd: 1 minuut

URUMQI (ANP) – Een aardverschuiving als gevolg van noodweer heeft minstens 35 mensen het leven gekost in het noordwesten van China. Een bergdorpje in de regio Xinjiang is deels bedolven onder de modder, meldde staatspersbureau Xinhua donderdag.

Inwoners van het plaatsje werden in de nacht van woensdag op donderdag kort na middernacht getroffen door het natuurgeweld. Reddingswerk wordt bemoeilijkt doordat het donderdag bleef regenen. Wegen zijn daardoor beschadigd en moeilijk begaanbaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.